Top 5 veiligheidsschoenen voor de metaalindustrie

30 mei 2024
Gemaakt om extremen te doorstaan.
Ontdek hoe de stevige stappers van EMMA Safety Footwear de ruggengraat vormen van veiligheid op de werkvloer.

Tussen de gloeiende hitte van smeltovens en het kletterende geratel van machines en metaal, vormen veiligheidsschoenen een onwrikbare bescherming; een essentieel schild tegen vallende voorwerpen, scherpe randen en onverwachte gevaren. Daar wil je als werkgever en als werknemer geen concessies aan doen. Ontdek hoe de stevige stappers van EMMA Safety Footwear de ruggengraat vormen van veiligheid op de werkvloer.

Vonkbestendige tongen, olie- en zuurbestendige zolen van nitrilrubber die bestand zijn tot temperaturen van 300ºC, bovenwerk met dubbelgestikt & hittebestendig garen… Het zijn een paar voorbeelden van eigenschappen die veiligheidsschoenen van EMMA Safety Footwear bij uitstek geschikt maken voor de metaalindustrie. En dat is geen overbodige luxe. Want werken met metaal betekent vaak werken in extreme hitte én met extreme risico’s. 

Tel daarbij op dat de meeste medewerkers in de metaalindustrie lange dagen op de been zijn. Naast veiligheid is comfort daarom ook een must. Goed om te weten: nagenoeg alle EMMA-schoenen zijn uitgevoerd met een Hydro-Tec® antibacteriële voering. Deze zorgt voor een optimale absorptie en afvoer van vocht in de schoen waardoor voeten – zelfs in de meest uitdagende omstandigheden – de hele dag droog en fris blijven.

Een stukje historie
EMMA heeft een lange historie als het gaan om de ontwikkeling en productie van veiligheidsschoenen voor de meest uitdagende omstandigheden. Onze historie gaat terug naar de tijd van de Staatsmijnen, in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. Het waren de mijnwerkers die in die tijd de eerste EMMA-schoenen droegen. In de afgelopen jaren hebben we onze schoencollectie voortdurend ontwikkeld. Met oog voor veiligheid, comfort en… duurzaamheid.

Onze top 5 voor de metaalindustrie
5 modellen van EMMA Safety Footwear die bij uitstek geschikt zijn voor medewerkers in de metaalindustrie.

Vulcanus
Deze speciale lasschoen is ontworpen voor professionals die werken met metaal in extreme temperaturen. Vonken of hete metaalsplinters maken geen schijn van kans, dankzij de flap die helemaal over de voet heen gaat. Het sterke leren bovenwerk, de geïntegreerde stalen neus en de nitril rubberen buitenzolen (HRO) zijn bestand tegen de bijtende chemicaliën die worden gebruikt bij verzinken en andere metaalbewerkingen.

Mack M
Gaat je voorkeur uit naar een veterschoen? Kies dan voor de Mack M. De Metatarsal wreefbescherming beschermt je voeten tegen letsel als gevolg van zware, vallende objecten of beknelling. Van binnen blijven je voeten droog en fris, dankzij Hydro-Tec® antibacteriële voering dat vocht adequaat absorbeert en afvoert.

Leo
De Leo met recht een allround veiligheidsschoen, die ook ontzettend geschikt is voor medewerkers in de metaalindustrie. De Leo heeft een stalen neus van binnen en een extra PU-overneus aan de buitenkant. De Easy Twist zool zorgt voor een ‘sticky grip’ op elk oppervlak. Deze S3-veiligheidsschoen is verkrijgbaar in verschillende breedtematen.
 
Lukas
Lukas is het hoge ‘broertje’ van Leo. Net zo veelzijdig, net zo veilig en net zo comfortabel. Lukas is een van de zes EMMA-modellen die klimaatneutraal gecertificeerd zijn. Wat dat precies inhoudt, lees je op onze website
CrossForce X
Extreme klussen? Zwaar werk vraagt om robuuste veiligheidsschoenen! De CrossForce X High is ultralichte en comfortabele schoen met veel bewegingsvrijheid. Deze schoen heeft een Vibram Ecostep Pro loopzool. Door de inlegzolen met energieteruggave draag je deze schoenen met gemak een hele dag. De reflecterende R-Pet veters en lus in de hak zorgen voor extra zichtbaarheid.