Een gelijke verdeling van het lichaamsgewicht tussen de voor- en achtervoet is essentieel. De ontwerpen van onze schoen en zool zijn gericht op een optimale positie van de voet om het contact met de vloer te maximaliseren en zo de algemene balans te verhogen.

BALANS TIJDENS HET LOPEN

De afgelopen jaren hebben we duizenden individuele voetscans onderzocht. Hierdoor weten we precies waar de belangrijkste drukpunten van de voet zitten. Deze kennis hebben we toegepast bij het ontwikkelen en perfectioneren van onze eigen zoolontwerpen. Verschillende Emma zolen bieden verschillende soorten grip voor talloze werkomstandigheden, binnen en buiten. Ongeacht het oppervlak zorgen alle zolen voor optimaal contact tussen vloer en schoen. Dit is wat we verstaan onder de ‘perfecte balans’ - het punt waarop beweging minimale inspanning vereist. Emma schoenen en laarzen verminderen ook pronatie, het naar binnen kantelen van de voet. Te veel beweging of pronatie kan ongemak, pijntjes, knieproblemen en zelfs pijn in de onderrug veroorzaken. Een optimale positionering van de voet is van groot belang, ongeacht of de drager lange tijd loopt of juist stilstaat. De perfecte schoenzool biedt comfort en ondersteuning aan de onderkant van de voeten en levert energie waar die het meest nodig is.

Drukpunten
Drukpunten van de voet
Het lichaamsgewicht zou gelijk verdeeld moeten worden over de voor- en achtervoet en zou het contact met de vloer moeten maximaliseren – om zo je algemene balans te verhogen. Dankzij uitgebreid onderzoek, hebben wij de belangrijkste druk- en contactpunten van de voet voor zowel onze binnen- als buitenzolen in kaart gebracht, om deze verdeling te waarborgen.
‘Shank’constructie & Middenvoetstabiliteit
‘Shank’constructie & Middenvoetstabiliteit
Een robuuste ‘shank’ constructie zorgt voor een uitstekende ondersteuning van de voetboog en comfort zolang je de schoenen draagt. Een grotere stabiliteit in het gebied direct achter de hiel zorgt voor een optimale controle van het lichaam en vermindert vermoeidheid – dit noemen we middenvoetstabiliteit.
Optimale compressie
Optimale compressie
De demping en de constructie van de zool creëren een optimale schokabsorptie en energieopbrengst voor de belangrijkste zones van de voet, waardoor je langer gefocust blijft.
Breedte/wijdte
Breedte/wijdte
Na jarenlange studie van de anatomie van de voet (inclusief de hiel en tenen) garanderen wij de meest comfortabele pasvorm en optimale balans voor voeten in alle maten, vormen, lengtes en breedtes.
Dikte Leer
Dikte van het leer
Dikker leer beweegt niet makkelijk mee
naar links of rechts - zelfs niet onder druk. Bij een dikte van 2,2 mm zijn Emma schoenen extreem sterk, ondersteunend en dragen ze bij aan het evenwicht van de drager.

BALANS TIJDENS HET STAAN

Je voeten dragen je volledige lichaamsgewicht. Omdat je lichaam de zwaartekracht tegenwerkt, levert dit spanning op in je voeten en benen. Dit kan leiden tot spier- en bloedsomloopproblemen, tenzij je schoenen of laarzen anatomisch zijn ontworpen om je gewicht te verdelen. Een correcte zoolconstructie zorgt ervoor dat de binnenschoen onder druk niet doorzakt, maar ondersteuning en energie blijft geven. Een bredere ‘teenruimte’ aan de neus van de schoen is bedoeld om gezwollen voeten aan het einde van de werkdag of -nacht de nodige ruimte te bieden.