EMMA SAFETY FOOTWEAR
WE CARE, WORK SAFE

Al 85 jaar maakt Emma Safety Footwear in Nederland veiligheidsschoenen voor harde werkers over de hele wereld.

In elke branche of beroep waar normale schoenen het afleggen, is er altijd wel een EMMA veiligheidsschoen die de uitdaging wél aan kan. Vanaf ontwerp, de inkoop van grondstoffen tot de productie en distributie hebben wij de volledige controle over de vereiste kwaliteit en veiligheidseisen. Emma combineert ambachtelijk vakmanschap met de modernste technieken zodat u blind kunt vertrouwen op uw veiligheidsschoenen.

SAFETY FOR EVERYBODY

90% van de dragers van veiligheidsschoenen heeft voldoende aan een reguliere veiligheidsschoen zoals wij deze voeren in ons assortiment; 9% heeft voor een optimaal draagcomfort echter behoefte aan kleine tot middelmatige aanpassingen aan hun veiligheidsschoenen; 1% van de dragers heeft zelfs een volledig op maat gemaakte veiligheidsschoen nodig. Bij EMMA staat “safety for everybody” hoog in het vaandel en daarom introduceren wij een complete range met (semi-) orthopedische oplossingen. Zo kan iedereen aan het werk in volledig ISO gecertificeerde veiligheidsschoenen.

                            

In onderstaand schema vindt u de verschillende oplossingen die wij aanbieden naast ons reguliere aanbod van veiligheidsschoenen.

In onze folder vertellen wij u graag meer over de door ons ontwikkelde oplossingen.

1 SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN
1 SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN
EXTRA RUIMTE EN VERHOOGDE VEILIGHEIDSNEUS

Sommige dragers van veiligheidsschoenen hebben behoefte aan een aangepaste inlegzool. In onze reguliere schoenen kan daardoor een ruimteprobleem ontstaan. Daarom hebben wij de Comodius en Constans ontwikkeld.
Beide schoenen zijn voorzien van extra ruimte en een verhoogde veiligheidsneus. Zo kan er zonder problemen gewerkt worden met een aangepaste inlegzool. De Comodius en Constans zijn schoenen uit de S3 veiligheidsklasse en afgewerkt met een hoge kwaliteit volnerf leren bovenwerk en een Nappaleer voering. Beide schoenen voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen. De Comodius en Constans zijn onderdeel van het assortiment van EMMA en kunnen via onze dealers worden besteld.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BREDE VOETEN
2. OEDEEM IN VOETEN
3. HAMERTENEN
4. KLAUWTENEN
2 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN AF FABRIEK
2 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN AF FABRIEK
19 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN

Soms zijn semi-orthopedische aanpassingen van onze schoenen uit het basisassortiment noodzakelijk voor een perfecte ondersteuning en draagcomfort. Dergelijke aanpassingen kan EMMA in de eigen fabriek uitvoeren.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BEENVERKORTINGEN
2. HAGLUNDSE EXOSTOSE
3. EXOSTOSE DORSUM
4. LICHT HALLUX VALGUS
5. HALLUX LIMITUS/ RIGIDUS
3 STEUNZOLEN/ SUPPLEMENTEN
3 STEUNZOLEN/ SUPPLEMENTEN
Als semi-orthopedische aanpassingen geen oplossing bieden is een op maat gemaakte steunzool een prima alternatief. Hiervoor wordt doorverwezen naar een podotherapeut of orthopeed die deze steunzolen opmeet en produceert. In het verleden maakten zij gebruik van hun eigen materialen waardoor bij gebruik in een EMMA veiligheidsschoen deze niet gecertificeerd was.
EMMA geeft nu de podotherapeut en orthopeed de mogelijkheid om gebruik te maken van de EMMA HYDRO-TEC® ORTHO COVER om zo, gezamenlijk met een EMMA veiligheidsschoen, toch een gecertificeerde oplossing aan te kunnen bieden.

GECERTIFICEERD CONFORM DE EUROPASE NORM EN ISO 20345:2011

GESCHIKT BIJ O.A.
1. VOORVOETKLACHTEN/ METATARSALGIE
2. HIELSPOOR/ FASCIITIS PLANTARIS
3. LICHTCOMPLEXE STANDSAFWIJKINGEN VAN DE VOET
4. MORTONSE NEURALGIE
5. SESAMOÏDITIS
 4 GECERTIFICEERDE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN VOLGENS FLEXIBELE MAAKWIJZE
4 GECERTIFICEERDE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN VOLGENS FLEXIBELE MAAKWIJZE
DE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOEN MET EEN IDEALE PASVORM ZONDER CONCESSIES

Als met semi-orthopedische aanpassingen en/ of steunzolen niet het gewenste effect bereikt kan worden dan levert EMMA hiervoor nu een nieuw alternatief: gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoenen volgens flexibele maakwijze. Wij maken hiermee ons motto S”safety for everybody” waar; met deze oplossing is het voor iedereen mogelijk om een gecertificeerde veiligheidsschoen te dragen.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BIJZONDERE VOETVORMEN EN VOLUMES WELKE NIET PASSEN IN DE SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOEN
2. ENKELARTROSE
3. VOETHEFFERS PARESE
4. BEENLENGTEVERSCHILLEN GROTER DAN 2 CM
5. BEDREIGDE VOETEN DOOR DIABETES MELLITUS OF REUMATOÏDE ARTRITIS