DUURZAME PRODUCTIE BIJ EMMA IN KERKRADE

Social return:
Bij EMMA besteedt een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elk paar schoenen een kwartier aan productie.

  

‚ÄčISO 14001:2015: 
EMMA is ISO 14001:2015 gecertificeerd. ISO 14001:2015 is een milieumanagementnorm. Dit betekent onder andere dat EMMA continu stappen zet om haar CO2-emissies, te verminderen door het terugdringen van afval, energieverbruik en waterverbruik.

Polyurethaan:
Polyurethaan was altijd de grootste bron van afval binnen EMMA’s eigen fabriek. Sinds 2019 worden alle reststromen (voornamelijk snijresten) ingezameld en verwerkt tot isolatiemateriaal.

Verpakkingen:
EMMA streeft naar zo min mogelijk verpakkingen. Zo wordt plastic vermeden in de verpakkingen van EMMA, wordt afval gescheiden en worden onze schoenendozen gemaakt van een mix van FSC en reeds gerecycled materiaal.

Zonnepanelen:
EMMA heeft zonnepanelen op haar dak en een zonnepaneelveld laten plaatsen. De overeenkomst met Volta Solar en Sunrock houdt in dat EMMA haar daken en de grond ter beschikking stelt. Sunrock zal op zijn beurt het zonnepaneelveld realiseren en exploiteren. De 6.450 zonnepanelen, waarvan 1.250 panelen op het dak van de gebouwen en 5.200 panelen op de grond, wekken ongeveer 2.600.000 kWh hernieuwbare energie op.

Aantal huishoudens: 681

CO2-besparing: 1.064.000 kilogram/jaar

Rework (herbehandelen van geproduceerde schoenen die niet voldoen):
EMMA streeft altijd naar “First time right”: we produceren het liefst zo min mogelijk afval. 

Repair:
EMMA repareert ongeveer 490 paar schoenen per jaar. Dit zijn retourparen van klanten.

 

Watergedragen lijmen:
EMMA maakt grotendeels gebruik van watergedragen lijmen.

Verduurzamen facilitaire inkoop:
EMMA let er bij bestaande en nieuwe leveranciers op dat zij zoveel mogelijk milieuvriendelijke producten inkoopt voor eigen gebruik.