BÆREDYGTIG PRODUKTION HOS EMMA I KERKRADE

Socialt ansvar:
Hos EMMA er et kvarter af produktionstiden på hvert par sko udført af en medarbejder, der er sårbar på jobmarkedet.

  

ISO 14001:2015: 
EMMA er ISO 14001:2015 certificeret. ISO 14001:2015 er en miljøledelsesstandard. Det betyder blandt andet, at EMMA løbende tager skridt til at reducere sin CO2-udledning ved at reducere spild og energi- og vandforbrug.

Polyurethan:
Polyurethan har altid været den største kilde til affald på EMMAs egen fabrik. Siden 2019 er alle reststrømme (hovedsageligt skærerester) blevet opsamlet og forarbejdet til isoleringsmateriale.

Emballage:
EMMA stræber efter minimere emballage. For eksempel undgår EMMA plast i emballagen og vores skoæsker er lavet af en blanding af FSC og genbrugsmaterialer.

Solpaneler:
EMMA har fået installeret solpaneler på taget og monteret et solcellefelt. Aftalen med Volta Solar og Sunrock betyder, at EMMA stiller sine tage og grund til rådighed. Sunrock vil til gengæld etablere og drive solpanelfeltet. De 6.450 solpaneler, hvoraf 1.250 på bygningernes tage og 5.200 på jorden, genererer cirka 2.600.000 kWh vedvarende energi.

Antal husholdninger: 681

CO2-besparelse: 1.064.000 kg/år

Efterbearbejdning (efterbehandling af producerede sko, der ikke er i orden):
EMMA stræber altid efter "at gøre tingene rigtigt første gang": vi foretrækker at producere så lidt affald som muligt. 

Vandbaserede limtyper:
EMMA bruger i høj grad vandbaserede limtyper.

Indkøb fremmer bæredygtigheden:
EMMA sørger for at indkøbe så mange miljøvenlige produkter som muligt fra nye og eksisterende leverandører til eget brug.