BÆREDYGTIGHED

SIKKERHED FØRST, TÆT FULGT AF BÆREDYGTIGHED

Vi ønsker at efterlade et positivt aftryk på mennesker og planeten. Vi stræber efter at forlade planeten i bedre stand, end da vi fik den. Derfor driver vi forretning efter principperne for cirkulær økonomi.

For EMMA betyder det konkret, at vi stræber efter at undgå brug af (primære) råmaterialer, vi undgår energiforbrug og CO2-udledning, genvinder råvarer, og vi anvender genbrugsmateriale i nye produkter. Vi anvender materialer med længere levetid, og vi sørger for, at skoene er nemmere at skille ad ved at bruge færre komponenter og andre materialekonstruktioner. Alle de materialer, vi anvender i vores cirkulære kollektion, er sikre for miljøet og kan genanvendes. For eksempel er alle vores cirkulære sko PVC-fri. Desuden bliver alle cirkulære sko forsynet med et materialepas.

HVAD BETYDER CIRKULÆR PRODUKTION FOR EMMA?

1. Hver sko har sit eget materialepas.
2. Efter brug er materialerne genanvendelige i en ny produktion
3. For hvert materiale er der en ny anvendelse
4. Skoene er designet til nem demontering
5. Skoene indeholder (delvist) allerede genbrugt materiale

BÆREDYGTIGHED HOS EMMA: SE FILMEN

CIRKULÆR VIRKSOMHED

Derudover sikrer vi gode arbejdsforhold i hele vores forsyningskæde. For os er det en selvfølge, at vi både bidrager til et sikkert arbejdsmiljø for vores kunder og til vores medarbejderes bæredygtige udvikling og arbejdsevne. Lige siden grundlæggelsen i 1931 har EMMA bidraget til en positiv social udvikling ved at vælge mangfoldighed og rummelighed i organisationen. I øjeblikket er ca. 65% af de ansatte hos EMMA sårbare på jobmarkedet. EMMA giver sine medarbejdere mulighed for at udnytte deres talenter og udvikle sig personligt. Vi ser ikke kun på arbejdsforholdene i Holland. Vi sikrer også, at leverandørerne og partnerne i kæden sørger for trygge rammer for de mennesker, der dagligt arbejder med EMMA-skoene. Vi er den eneste skoproducent, der er tilsluttet Convenant Duurzame Kleding en Textiel, hvor vi kontinuerligt arbejder med emner som børnearbejde, dyrevelfærd, leveløn, råvarer og vand, kemikalier og energi. Du kan finde mere information om denne aftale her på hjemmesiden.

For vores virksomhed er cirkulært entreprenørskab ikke kun en anderledes måde at producere på, det er også en anden måde at tænke på: Vi oplever et systemskifte. Vi ser dette skifte som en rejse, hvor vi bliver inspireret og motiveret af de positive skridt, vi tager.