WE CARE, WORK SAFE!

EMMA is een uitzonderlijk bedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Wij streven ernaar om boven de norm te produceren, omdat wij alleen het beste willen maken. Wij zijn pas gerust als we zeker weten dat mensen met ons product veilig en zorgeloos kunnen werken. Dat geldt natuurlijk ook voor de mensen die bij EMMA werken. EMMA heeft immers een bijzonder personeelsbeleid. Wij werken van oudsher met mensen die een zwakke positie op de arbeidsmarkt hebben en wij stellen iedereen in staat om het beste van zichzelf te geven. Als werkgever staan wij midden in de samenleving en voelen wij ons verantwoordelijk om deze bijzondere werkgelegenheid duurzaam te behouden.

Vandaag bieden we in Nederland werkgelegenheid aan meer dan 130 medewerkers. Wereldwijd werken zeker 1000 mensen aan het EMMA product. Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat wij deze zorgplicht doortrekken in de gehele productieketen. De werkomstandigheden bij onze leveranciers, de herkomst van grondstoffen: wij streven naar eerlijke en verantwoordelijke productie waarbij mensen eerlijk worden behandeld en beloond. Kinderarbeid is onaanvaardbaar, een veilige werkplek van het allergrootste belang.

Verantwoord ondernemen betekent voor EMMA dat we bewust omgaan met onze omgeving.Ten aanzien van het milieu passen we onze eigen Nederlandse normen over de hele wereld toe waarbij we ook regelmatig geïnspecteerd worden om verantwoorde afvalverwerking en afvalverwijdering te waarborgen. Bijzondere aandacht is er voor de circulaire gedachte bij de ontwikkeling en productie van nieuwe EMMA producten gericht op hergebruik van materialen.

Zo reikt onze betrokkenheid ver buiten de grenzen van de EU. Onze inkoopafdeling neemt haar verantwoordelijkheid voor het milieu door te werken met leveranciers die ook goede arbeidsomstandigheden en milieu hoog in het vaandel hebben staan.

Winst is de levensader van elke onderneming; essentieel voor de groei en ontwikkeling van ons merk. Het streven naar winst mag echter nooit ten koste gaan van onze aandacht voor mensen of omgeving. Juist een duurzame opbrengst waarborgt de toekomst van onze onderneming en onze mensen en stelt ons in staat op verantwoorde wijze te investeren in nieuwe modellen, nieuwe werkwijzen, nieuwe materialen, nieuwe markten en zoveel mogelijk werkgelegenheid.

Bij EMMA nemen we onze zakelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus.