Elke Emma schoen en laars is ontworpen om je voeten droog, comfortabel en veilig te houden. Dit is onze basisfilosofie bij alles wat we doen. Energiebesparende zolen zorgen ervoor dat je minder actie hoeft te ondernemen om dezelfde bewegingen te maken. Dit betekent dat je minder warmte in de schoen genereert, waardoor je voeten drastisch minder transpireren.

VOCHTAFVOER

Tijdens een normale werkdag, zal de gemiddelde voet voldoende vocht verliezen om een borrelglas mee te vullen (bij het dragen van minderwaardige schoenen kan het zelfs aanvoelen alsof je er een fles mee kunt vullen). Emma’s Hydro-Tec® technologie voert vocht van de voet weg. Door Hydro-Tec® kan het vocht door de voering van de schoen worden geabsorbeerd , verspreid én vrijwel direct verdampen. Voor maximale bescherming tegen vocht, raden wij aan onze schoenen in combinatie met onze sokken te dragen. Emma’s Hydro-Dry® sokken zijn voorzien van de befaamde Coolmax® technologie. Vier microkanalen voeren vocht van het voetoppervlak weg, die samen met Hydro-Tec®, zorgen voor een maximaal droog en comfortabel gevoel.  Hydro-Tec® zorgt ervoor dat interne waterdamp gemakkelijk en efficiënt kan ontsnappen. Het is de beste combinatie om je comfortabel en op je werk gefocust te houden. Om de schoenen weer in optimale conditie te krijgen, plaats je ze ongeveer 8 uur (bijvoorbeeld een nacht) in een droge, goed geventileerde ruimte. Daarna zijn ze weer als nieuw.

Energieopbrengst
Energieopbrengst
Energiebesparende zolen zorgen ervoor dat je minder moeite hoeft te doen om dezelfde beweging te maken. Zo zul je dus minder warmte genereren, wat ertoe leidt dat je voeten drastisch minder transpireren.
Hydro-Dry Sok
Hydro-Dry® Sok
Het combineren van onze gespecialiseerde Hydro-Dry® sokken met Emma laarzen en schoenen optimaliseert de vochtafvoer en voetventilatie. De sok voert transpiratievocht van de voeten af met behulp van de Coolmax® 4 kanalen vezel. Zo blijven je voeten langer fris en droog.
Voering en inlegzolen
voering en inlegzolen
EmmaÔÇÖs Hydro-Tec┬« voering en onze inleg- en binnenzool absorberen het vocht uit de sok en verspreiden dit vocht over het gehele oppervlak - waardoor het effici├źnt kan verdampen ÔÇô om zo je voeten droog en comfortabel te houden.
Afvoer en Transport
Afvoer en Transport
Hydro-Tec┬« en Sympatex┬« transporteren vrijwel onmiddellijk het vocht dat ontstaat wanneer je voeten zweten. Hoe warmer het in de schoen wordt, hoe sneller en effici├źnter het vocht verdampt.
Elke dag als nieuw
Elke dag als nieuw
Plaats schoenen of laarzen ongeveer 8 uur (bijvoorbeeld een nacht) in een droge, goedgeventileerde ruimte (niet in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren). Om het vocht opgenomen door voering en inlegzool maximaal te laten verdampen. Daarna zijn ze weer als nieuw.

HOUDT VOCHT VAN BUITEN TEGEN

Sympatex® biedt een poriënvrije en waterdichte laag die het binnendringen van vocht, in welke vorm dan ook, afstoot en weerstaat. IJs, regen, smeltende sneeuw en vocht worden zelfs na vele maanden van slijtage afgestoten. Natte, koude voeten kunnen leiden tot vermoeidheid en dat brengt onacceptabele veiligheidsrisico’s met zich mee. Volgens Europese normen is een materiaal waterdicht als het een waterkolom van 1300 mm kan weerstaan. Een Sympatex® membraan weerstaat meer dan 45000 mm! Bij Emma doen wij geen concessies, daarom bieden wij schoenen en laarzen met Sympatex® én  Hydro-Tec® ineen. Er is geen betere combinatie om je voeten droog te houden.