Veiligheidsschoenen en -sokken: een perfect paar

25 april 2024
Elke harde werker en iedereen die regelmatig lang staat, weet het: goede veiligheidsschoenen zijn enorm belangrijk. Wat veel mensen echter niet weten, is dat werksokken van net zo’n groot belang zijn.

Elke harde werker en iedereen die regelmatig lang staat, weet het: goede veiligheidsschoenen zijn enorm belangrijk. Niet alleen om je werk optimaal te kunnen doen, maar ook voor je eigen comfort en gezondheid. Wat veel mensen echter niet weten, is dat werksokken van net zo’n groot belang zijn. Een kwalitatieve werksok biedt steun, neemt vocht op en verhoogt het draagcomfort. En dat kan écht het verschil maken!

Veel werkgevers investeren in goede veiligheidsschoenen. Simpelweg omdat het ontzettend belangrijk is om medewerkers goed te beschermen tegen alle mogelijke veiligheidsrisico’s. Over het belang om bij die schoenen ook goede sokken te kopen, hoor je minder. En dat is jammer. Want een goede sok kan het verschil maken. Vooral op het gebied van comfort.

Als je lang staat, veel loopt of fysieke arbeid verricht, gaat dat gepaard met zweten. Immers, hoe warmer je het krijgt, hoe meer je transpireert. Dat geldt zeker voor onze voeten wanneer we schoenen dragen. Als dat zweet nergens naartoe kan, worden de voeten koud en vochtig met risico’s tot gevolg: voetschimmel, drukpijn, schuurplekken of blaren.

Wil je nog meer informatie lees dan hier verder!

Specificaties
Specificaties
Wat een EMMA werksok uniek maakt? De materiaalkeuze! Vier verschillende technologieën met allemaal hun eigen eigenschappen, vormen samen de hydro-Dry® sokken.

1. Hydro-Dry sustainable working sok. De ideale, veelzijdige sok die het hele jaar gedragen kan worden.

2. Hydro-Dry sustainable business sok. De perfecte sok in combinatie met EMMA business schoenen.

3. Hydro-Dry sustainable thermo sok. Een dikke, warme en beter geïsoleerde sok. Uitermate geschikt voor koude omstandigheden.
Coolmax® polyestervezel
Coolmax® polyestervezel
Voor droge voeten, de hele dag door!
In alle hydro-Dry® sokken is de Coolmax® polyestervezel verwerkt. Deze vezel voert vocht direct en efficiënt af, door vier speciale ventilatiekanalen op de wreef. De sokken onttrekken vocht aan het huidoppervlak, waardoor iemand de hele dag door droge voeten houdt. Ook als diegene lang staat, zware arbeid levert of in een warme omgeving werkt. Bijkomend voordeel: de sokken zijn sneldrogend, zowel binnen als buiten de schoen!
Herwonnen Polyamide (Econyl® Nylon)
Herwonnen Polyamide (Econyl® Nylon)
Schokdempend, ondersteunend en slijtvast
De hielen en tenen van de hydro-Dry® sokken zijn versterkt en verstevigt met Econyl® Nylon; een supersterk materiaal. De vezels zorgen voor een hoge slijt- en vormvastheid, wat de levensduur van de sokken enorm versterkt en ondersteuning biedt daar waar dat het meeste nodig is. Econyl® Nylon werkt schok dempend en verlicht drukpunten, waardoor de gebruiker geen trillingen meer voelt. Econyl® Nylon zorgt ervoor dat werksokken veel langer meegaan dan reguliere sokken. Een duurzame keuze dus!
Sanitized
Sanitized
Doodt bacteriën en gaat nare geurtjes tegen
Alle hydro-Dry® sokken ondergaan een Sanitized behandeling om nare geurtjes tegen te gaan. Sanitized doodt bacteriën en is daarmee ontzettend hygiënisch.
ESD
ESD
Antistatisch
Een klein detail kan een groot verschil maken. Dat is ook het geval bij EMMA’s hydro-Dry® sokken. Ze zijn uitgevoerd met extra geleidende eigenschappen, waardoor je tijdens het lopen nauwelijks statische lading opbouwt. Daarmee wordt het risico op elektrische schokken drastisch verminderd. Geen overbodige luxe met de technologieën, apparaten en gevoelige elektronica van tegenwoordig… Met de antistatische werksokken van EMMA zijn zowel jij als de apparatuur waarmee je werkt veilig. Een welkome aanvulling op ESD-veiligheidsschoenen!