Duurzaamheidsrapport Hultafors Group 2023

4 juli 2024
Het duurzaamheidsrapport van Hultafors Group is gereed! In dit rapport worden de vooruitgang en de doelstellingen van de groep op het gebied van duurzaamheid in 2023 toegelicht.

De inzet van de Hultafors merken krijgt daarbij speciale aandacht. Omdat EMMA Safety Footwear sinds 2020 onderdeel is van de Hultafors Group, zijn in het rapport ook enkele van onze belangrijkste initiatieven en ontwikkelingen verzameld. En dat gaat verder dan klimaat en milieu alleen. De duurzame inzetbaarheid van medewerkers en maatschappelijk verantwoord ondernemen is minstens zo belangrijk!

  
DUURZAME OMGEVING

 • Certificeringen
  In 2023 zijn 6 modellen veiligheidsschoenen uit onze collectie Climate Neutral Group gecertificeerd. Hiermee werken we aan het verder terugdringen van de CO2-uitstoot.
 • The Mine
  Het produceren van een volledig circulaire schoen is op dit moment technisch nog niet mogelijk. Maar met The Mine zetten we wél weer een stap in de goede richting. Veel van de gebruikte materialen zijn milieuvriendelijker, zoals het chroomvrij gelooide leer. We recyclen op alle mogelijke manieren, zonder in te boeten op veiligheid en comfort. Laat The Mine een nieuwe standaard zijn voor veiligheidsschoenen, want ‘the best practices’ uit dit model, kunnen we ook toepassen op andere veiligheidsschoenen!
 • Materiaalpaspoort
  Bij ons heeft elke schoen een eigen materiaalpaspoort. Daarmee maken we tot in detail inzichtelijk welke materialen er in een schoen zijn verwerkt en weten wij wat voor impact elk materieel heeft op het milieu. Transparantie is onze sleutel tot circulaire verbetering.

  

DUURZAME INZETBAARHEID

 • Gezondheidsconsulent
  Afgelopen jaar maakte EMMA Safety Footwear de overstap naar een nieuwe arbodienst genaamd Vitalias. Onze leidinggevenden volgden groepstrainingen om een duurzame werkomgeving te bevorderen. Daarnaast biedt de dienst ook gratis preventieve en anonieme consulten voor werknemers met gezondheidsvragen.
 • Maatschappelijke initiatieven voor integratie en diversiteit
  Meer dan de helft van ons personeelsbestand valt onder de noemer ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Daarom werken we nauw samen met organisaties die zich hard maken voor deze doelgroep.
 • Sprinc
  Sprinc is een MVO-platform voor werkgevers en ondernemers. De partners van Sprinc bieden kansen aan mensen die extra steun en aandacht nodig hebben om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden. Via Sprinc gaan we een impactvolle dialoog aan en delen we onze inzichten met collega’s om maatschappelijke en zakelijke uitdagingen aan te pakken. Dit zorgt voor een grotere arbeidsparticipatie en breder inclusief werkgeverschap. Zo dragen wij bij aan een rechtvaardig arbeidslandschap.
 • RELIM
  Relim zet zich in om de talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmark te herkennen en te ontwikkelen, zodat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Dat sluit naadloos aan bij de waarden van EMMA Safety Footwear als het om maatschappelijke verantwoord ondernemen gaat. Als onderdeel van de samenwerking maakt RELIM gepersonaliseerde verjaardagskaarten voor onze medewerkers.

      Klik hier voor het hele duurzaamheidsrapport:

Hultafors Group Sustainability report