BLAUWE STEEN

8 april 2015
Bekendste Belgische steengroeve kiest voor Emma.
Bij La Pierre Bleue Belge (Blauwe Steen) is safety first het parool.

 Betrouwbaarheid, veiligheid, zekerheid. Drie kernbegrippen die geklonken zijn aan de geschiedenis van ‘Les Carrières de la Pierre Bleue Belge NV’. Dan hebben we het over drie steengroeven in België die behoren tot de wereldtop op het gebied van het ontginnen, zagen en bewerken van blauwe hardsteen in Europa. Bij La Pierre Bleue Belge (Blauwe Steen) is safety first het parool. Mede om die reden dragen de medewerkers van La Pierre Bleue (250 fte) veiligheidsschoenen van Emma, zegt Marc Borremans, staffunctionaris bij La Pierre Bleue. Hij is ondermeer verantwoordelijk voor de veiligheid: “Wij zijn zeer content over de schoenen van Emma. Zij beperken het risico op een ongeluk.”

Werken bij een steengroeve vereist opperste concentratie van alle medewerkers. Waar zij zich in ieder geval geen zorgen over hoeven te maken is het schoeisel. Marc Borremans: “Voor ons is er geen betere schoen dan Emma, want veilig als geen ander.” De schoenen van Emma zien er ook nog eens stoer uit, ze passen qua design bij de huidige tijd. Maar de veiligheid van de schoen is toch verreweg het belangrijkste, vindt Marc Borremans. Je moet er als bedrijf alles aan doen om een ongeluk tijdens de werkzaamheden te voorkomen. De veilige schoenen van Emma zijn onderdeel van deze preventie, zo benadrukt hij.

 'Blauwe Steen’ werkt in België op drie locaties in de (Waalse) regio Soignies. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 50.000 m3 blokken Belgische Blauwe Hardsteen (Petit Granit), heeft een jaaromzet van om en bij de 24 miljoen euro en biedt werk aan circa 250 medewerkers. De Blauwe Hardsteen is toegepast bij tientallen prestigieuze bouwwerken in heel Europa, ondermeer bij de kantoorgebouwen aan het Stationsplein in Maastricht. Belgische Blauwe Hardsteen geeft een bijzondere touch, aldus Marc Borremans. “Net als Emma schoenen."