Met Mammoet naar Siberië

13 april 2017
De veiligheidslaarzen en -schoenen met het label Mammoet Footwear worden al op vele locaties in de wereld gedragen. Binnenkort ook in … Siberië!

Wil jij óók de Mammoet Footwear die Jelle in Siberië draagt?

De veiligheidslaarzen en -schoenen met het label Mammoet Footwear worden al op vele locaties in de wereld gedragen. Binnenkort ook in … Siberië! Dat is namelijk de volgende halteplaats in het arbeidzame leven van Mammoet-projectleider Jelle van der Enden (31).

Als hij ’s morgens aan de slag gaat trekt hij z’n laarzen aan. “Pas aan het eind van de dag gaan ze weer uit.” Deze laarzen, een kwaliteitsproduct van Emma Safety Footwear, zitten Jelle volgens eigen zeggen als gegoten en ze zijn superveilig. ‘Ik ben er zeer tevreden over.” Als we hem telefonisch interviewen, is hij voor zijn werkgever Mammoet aan het werk in Hamburg, nog een weekje en dan zit het project in de Duitse havenstad er op. Zijn volgende standplaats is Siberië, die immens grote oppervlakte die 59% van het totale grondgebied van Rusland beslaat en 23% van geheel Azië. Nu is Jelle onderhand wat gewend. “Ik ga van project naar project, tot in Rusland aan toe.” Hij is een spin in het web, bereidt projecten vóór en rondt ze af. “De ene keer ben ik slechts een paar dagen van huis, de andere keer meerdere maanden. Ik heb een heerlijke job.”

86 jaar kennis en ervaring

Jelle is bijna 3,5 jaar in dienst bij Mammoet, eerst als planner, inmiddels als projectleider/coördinator. Mammoet, het oer-Nederlandse bedrijf dat wereldwijd uitlopende projecten uitvoert, vaak onder moeilijke werkomstandigheden, beschermt haar medewerkers – onder wie Jelle van der Enden - met zeer hoogwaardig veiligheidsschoeisel. De keuze van Mammoet voor ‘Emma’ heeft alles te maken met de uitstekende reputatie van dat bedrijf. Medewerkers van Mammoet moeten overal in de wereld kunnen vertrouwen op een Nederlands kwaliteitsproduct, vandaar de keuze voor Emma dat sinds 1931 veiligheidsschoeisel produceert, oftewel: 86 jaar kennis en ervaring.
 

2000 medewerkers van Mammoet

Mammoet, net als Emma een oer-Nederlands bedrijf dat wereldfaam geniet op het gebied van o.a. zwaar hijswerk- en transport, ging medio 2016 een samenwerking aan met Emma Safety Footwear voor wat betreft de productie en levering van veiligheidsschoeisel onder de labelnaam Mammoet Footwear. Emma levert sindsdien diverse modellen laarzen en schoenen aan Mammoet die gedragen worden door circa 2000 medewerkers van Mammoet, all over the world. Eén van hen is Jelle van der Enden. Zijn ‘vorige’ laarzen, van een andere leverancier, waren volgens hem ‘veel zwaarder’. De laarzen die hij tegenwoordig draagt, zijn veel lichter en dat is een hele verbetering ten opzichte van voorheen. “Ik heb ze pas een paar maanden, maar de eerste indruk is perfect. Ik ga er van uit dat ook op de duurzaamheid niets aan te merken zal zijn, al kan ik dat pas goed beoordelen als ik ze langer heb gedragen.”

Mammoet Footwear is er voor iederéén!

Of Mammoet Footwear exclusief wordt geproduceerd voor medewerkers van Mammoet? Nee hoor, via het dealernetwerk van Emma Safety Footwear, marktleider in de Benelux, kan iedereen laarzen en schoenen (diverse modellen) kopen met het label Mammoet Footwear. Hieronder de link naar het dealernetwerk:

http://www.emmasafetyfootwear.com/contact-opnemen/vind-een-dealer

Tegen de tijd dat u dit verhaal leest, is Jelle van der Endert namens Mammoet volop aan de slag in Siberië, vóór de zomermaanden keert hij terug van zijn verre, uitdagende missie. Uiteraard in gezelschap van ‘zijn’ Mammoet Footwear

Mammoet footwear