Hultafors Group neemt EMMA Safety Footwear over

30 januari 2020
KERKRADE - EMMA Safety Footwear en Hultafors Group AB hebben vandaag een overeenkomst getekend waardoor Hultafors Group 80% van de aandelen verwerft in Daan Holding B.V., eigenaar van EMMA Safety Footwear B.V. (“EMMA”).

EMMA Safety Footwear (veiligheidsschoenen) is al jaren marktleider in de Benelux. Hultafors Group heeft een jaaromzet van € 275 miljoen.

EMMA Safety Footwear, gevestigd in Kerkrade, beschikt over ultramoderne productiefaciliteiten. De overname biedt beide bedrijven een geweldige kans om marktleider in veiligheidsschoenen te worden en duurzaamheid en circulaire economie te stimuleren.

EMMA Safety Footwear werd begin 2013 geprivatiseerd. De omzet is sindsdien gestegen van € 12 miljoen naar € 23 miljoen in 2019. EMMA Safety Footwear, opgericht door de Staatsmijnen/DSM, produceert sinds 1931 veiligheidsschoenen, tot 2018 in Brunssum, tegenwoordig op het bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade. Het bedrijf telt momenteel 135 werknemers.

Tom Hermans, algemeen directeur van EMMA Safety Footwear: “Onze focus is niet langer specifiek gericht op de Benelux, maar op markten in heel Europa. EMMA wordt een prominente Europese speler, net als Solid Gear en Toe Guard, twee andere schoenmerken van Hultafors Group. Vervolgens kunnen we samen met Hultafors meer synergiëen creëren door onze toeleveringsketens en activiteiten te optimaliseren.”

Ole Kristian Jødahl, CEO van Hultafors Group AB: “Wij zijn van mening dat EMMA vanuit verschillende perspectieven een perfecte match vormt met onze bestaande veiligheidsschoenenactiviteiten. Ook zijn we erg enthousiast over de prestaties die EMMA heeft gerealiseerd binnen haar duurzaamheidsprogramma, bijvoorbeeld via het circulaire materiaalconcept en het innovatieve recyclingsysteem voor gebruikte schoenen.”

40.000 verkooppunten

Hultafors Group heeft een portfolio van merken op het gebied van veiligheid, bescherming en algemene efficiëntie. De merken Snickers Workwear, Solid Gear, Toe Guard,  Hultafors, Wibe Ladders, Dunderdon, Hellberg Safety en Johnson Level behoren tot de Hultafors Group. Hultafors Group (ruim 800 werknemers) heeft 20.000 verkooppunten in Europa en 20.000 in de VS en Canada.

www.emmasafetyfootwear.com

www.hultaforsgroup.com

 

 

_________________________________________________

Voor meer informatie, neem contact op met:

EMMA Safety Footwear,

  • Jos van Wersch, Public Relations & Communications
    M 00-31- (0) 6-21518543