Personeel van schoenfabriek Emma en inwoners van Kerkrade kunnen aandeeltjes kopen in zonnepark

2 december 2020
Gepensioneerden en medewerkers van de fabriek van veiligheidsschoenen Emma en inwoners van Kerkrade kunnen met voorrang aandelen van 250 euro kopen in het zonnepark naast en op de fabriek.

Op het dak van de schoenfabriek en in het zonnepark ernaast liggen 6500 zonnepanelen. Die leveren stroom voor de fabriek plus zevenhonderd huishoudens.
 

Energieprojecten
De zonnepanelen zijn eigendom van de firma Meewind. Dat bedrijf investeert in groene energieprojecten in heel Nederland. Medewerkers en gepensioneerden van Emma en inwoners van Kerkrade kunnen vanaf woensdag een of meerdere aandelen van 250 euro per stuk kopen.
 

Kleinere beurs
Normaliter is de minimum inleg 1000 euro. Die voorwaarde is op verzoek van Emma losgelaten om ook mensen met een kleinere beurs de gelegenheid te geven mee te doen. Het verwachte rendement is 3 à 4 procent. Dat is 3 à 4 procent meer dan de spaarbank biedt. Er zijn maximaal 1000 aandelen beschikbaar. Financieel directeur Frank Hamstra hoorde enthousiaste reacties van de werkvloer. Hij is van plan zelf ook wat aandeeltjes te bemachtigen.

Wethouder Dion Schneider vindt het uitstekend dat inwoners van Kerkrade kunnen meedoen „en zo de voordelen kunnen ervaren van grootschalige energieprojecten”. Door het kopen van aandelen worden werknemers en Kerkradenaren symbolisch mede-eigenaar van het zonnepark.

Vanaf februari wordt het Groenfonds Emma Safety Footwear opengesteld voor iedereen, maar dan is beleggen pas mogelijk vanaf 1000 euro.

Bron: (dagblad) De Limburger, 2 december 2020