Hultafors Group køber EMMA Safety Footwear B.V.

30 Januar 2020
KERKRADE - Hultafors Group køber EMMA Safety Footwear B.V. Investment AB Latour har gennem sit helejede datterselskab Hultafors Group AB erhvervet 80% af aktierne i Daan Holding B.V., som ejer EMMA Safety Footwear B.V. ("EMMA") med base i Kerkrade, Holland.

Hultafors Group vil gradvist overtage 100% ejerskab i Daan Holding B.V. inden første kvartal af 2023. EMMA er en brancheførende europæisk sikkerhedsfodtøjsvirksomhed med en stærk tilstedeværelse i Centraleuropa og især Benelux. Nettoomsætningen udgjorde i 2019 23 MEUR med et rentabilitetsniveau i tråd med Hultafors Group’s strategiske mål. Virksomheden beskæftiger 140 ansatte og har for nylig etableret nye, moderne produktionsfaciliteter for sikkerhedssko i Kerkrade, Holland.

Opkøbet er en del af Hultafors Group’s strategi om at styrke vores position indenfor PPE området i Europa og Nordamerika. Opkøbet forventes yderligere at forbedre salgs- og marketingfunktionerne i Europa og tilføje betydelige forsyningskædekapaciteter, herunder produktionsanlæg. “Vi tror, at EMMA, med vores nuværende forretning indenfor sikkerhedssko, vil være et perfekt match ud fra flere perspektiver, især med hensyn til aspekter indenfor produktportefølje, geografisk salgs fodaftryk og kundesegment tilstedeværelse.  Vi er også virkelig begejstrede for de resultater, EMMA har opnået med deres bæredygtighedsprogram, f.eks. gennem deres cirkulære koncept og innovative genvindingssystem,” siger Ole Kristian Jødahl, CEO hos Hultafors Group AB.

“Hultafors Group vil være et fremragende firma for EMMA at samarbejde med, på grund  af deres stærke tilstedeværelse på tværs af Europa og Nordamerika. Der vil være et perfekt fundament for at tage EMMA´s nuværende forretning til næste niveau,” siger Tom Hermans, CEO hos EMMA. Opkøbet er en stor mulighed for Hultafors Group til at blive brancheførende indenfor sikkerhedssko. Mikael Sundström, Executive Vice President, Business Area Footwear, siger også, at det giver Hultafors Group muligheden for at flytte produktionen af vores produkter tættere på vores kunder, øge fleksibiliteten og bidrage mere til bæredygtighed. “En spændende rejse venter forude”.