Order van 11 miljoen dollar in Abu Dhabi

17 oktober 2017
Emma heeft een order van in totaal ruim elf miljoen dollar ontvangen van National Factory for Safety and Security Products (NFSSP) in Abu Dhabi.

De Nederlandse schoenproducent Emma Safety Footwear heeft een order van in totaal ruim elf miljoen dollar ontvangen van National Factory for Safety and Security Products (NFSSP) in Abu Dhabi, de hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten.

Het is de grootste order in de 86-jarige bedrijfshistorie van Emma. De driejarige overeenkomst is vandaag [17 oktober 2017] in Abu Dhabi, in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur aldaar Frank J.M. Mollen, ondertekend door de CEO van NFSSP, Majed Abdul Aziz Albakeri, en Tom Hermans, algemeen directeur van Emma.

De order houdt in dat Emma drie jaar lang – naast kennis, ervaring en begeleiding in Abu Dhabi  – de inkoop van materialen waaronder de schachten, douanedocumenten alsmede het complete logistieke traject (‘supply chain’) verzorgt voor de productie van 375.000 paar ‘army shoes’ (woestijnlaarzen) voor het leger. “Te beginnen met 150.000 paar in 2018”, aldus Tom Hermans. De assemblage van de laarzen doet NFSSP zelf, in haar modern geoutilleerde schoenfabriek in Abu Dhabi.

Het contact tussen Emma en NFSSP dateert van eind 2014. Sindsdien ontwikkelde Emma voor NFSSP diverse modellen, waaronder officiersschoenen voor dames en heren en 8000 paar laarzen voor de luchtmacht van Abu Dhabi. Hermans: “Begin dit jaar kregen wij het verzoek om een speciale woestijnlaars te ontwikkelen. Die laars heeft het leger van Abu Dhabi inmiddels onder extreme woestijnomstandigheden getest. Kennelijk tot volle tevredenheid, want we hebben er deze opdracht van ruim elf miljoen dollar aan te danken.” De topman van Emma ziet de ‘Abu Dhabi-order’ als het begin van nog méér buitenlandse opdrachten. In 2016 scoorde Emma een grote order van Kuwait Oil Company. “Tegelijkertijd koesteren we ons marktleiderschap in de Benelux”, benadrukt Hermans.  

Emma Safety Footwear (180 medewerkers) produceert sinds 1931 veiligheidsschoenen. De jaaromzet komt in 2017 uit op circa 22 miljoen euro. Op dit moment is Emma bezig met een gefaseerde verhuizing (vanuit Brunssum en Bunde) naar een nieuwe, 6 ha grote bedrijfslocatie in Kerkrade (Tunnelweg 104, Bedrijventerrein Dentgenbach). De afdeling Distributie is daar inmiddels volledig operationeel. Vanaf 2018 zal de werkgelegenheid bij Emma met tientallen medewerkers toenemen.