Samenwerking tussen Mammoet en Emma Safety Footwear

2 september 2016
De oer-Nederlandse bedrijven Mammoet en Emma Safety Footwear zijn een samenwerking aangegaan voor wat betreft de productie en levering van veiligheidsschoen Mammoet Footwear.

Emma, in Nederland marktleider op het gebied van veiligheidsschoenen, levert vanaf augustus 2016, onder de labelnaam Mammoet Footwear, deze veiligheidsschoen in drie verschillende modellen aan het wereldwijd opererende Mammoet concern (o.a. zwaar hijswerk- en transport met 5.500 medewerkers). Nog dit jaar wordt de Mammoet Footwear (inclusief veiligheidssok) beschikbaar gesteld aan de medewerkers van Mammoet.

Paul Grégoire, manager Mammoet Merchandise B.V. in Schiedam: “Onze keuze voor Emma Safety Footwear heeft alles te maken met de uitstekende reputatie wat betreft hoogwaardige veiligheidsschoenen- en laarzen. Mammoet voert wereldwijd zeer uiteenlopende projecten uit, vaak onder moeilijke werkomstandigheden. Wij beschermen onze medewerkers met zeer hoogwaardig veiligheidsschoeisel, waaronder de Mammoet Footwear die het kwaliteitskeurmerk van Emma draagt. Medewerkers van Mammoet moeten overal in de wereld kunnen vertrouwen op een Nederlands kwaliteitsproduct, daarom hebben wij deze nieuwe schoenenlijn eerst grondig intern getest.  De resultaten uit deze test waren zeer positief en daarom “approved by Mammoet”. Emma produceert veiligheidsschoenen sinds 1931, dat betekent 85 jaar kennis en ervaring. Daar komt bij dat Mammoet, net als Emma, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) niet alleen hoog op de agenda heeft staan maar daar ook daadwerkelijk invulling aan geeft.”

Pieter Breemerkamp/Accountmanager Emma Safety Footwear, betitelt de samenwerking met Mammoet als een coproductie van twee gevestigde A-merken in de industriële sector. “Emma is verheugd dat het vanaf nu samenwerkt met Mammoet, een bedrijf wiens wortels in hijs- en transportdiensten zelfs teruggaan tot 1807.”

De introductie van Mammoet Footwear vond in mei plaats tijdens de vakbeurs Bauma 2016 in München.  

Vanaf september 2016 zijn de drie modellen van Mammoet Footwear ook leverbaar via het Emma dealerkanaal.

Neem contact met ons op voor meer informatie.