Langdurig verzuim door uitglijden

1 september 2016
LANGDURIG VERZUIM DOOR UITGLIJDEN
De meeste arbeidsongevallen die leiden tot langdurig verzuim worden veroorzaakt door struikelen of uitglijden (Bron: NOS). Het overkwam 240.000 werknemers in één jaar tijd.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat onderzoek deed naar verzuim na ongelukken onder werktijd, is een onhandige val in bijna één op de drie gevallen de oorzaak van meerdaagse afwezigheid (langer dan vier dagen). Ongevallen als struikelingen of uitglijders leiden meestal tot verstuikingen of ontwrichtingen. Ook zeggen veel slachtoffers geestelijke schade op te lopen als gevolg van een ongeluk. In ongeveer 10 procent van de gevallen was er sprake van een verwonding of botbreuk, meldt de NOS. Grip en wendbaarheid onder alle werk- en weersomstandigheden zijn vereisten om ongelukken te voorkomen. De veiligheidsschoenen/laarzen van Emma rusten op 3 pijlers waaronder Contact Management. Dat garandeert maximale grip op elke ondergrond.

http://nos.nl/artikel/2084442-struikelen-en-uitglijden-de-grote-gevaren-van-de-werkvloer.html

Grip zone
GRIP ZONE
Nitril/PU zool voor extreem werk, olie-, zuur- en hittebestendig, schokabsorberend met energieteruggave.
Energieteruggave
ENERGYTERUGGAVE
Het ontwerp van de anti-vermoeidheidszool geeft energie terug aan die gebieden van de voet waar die het meeste nodig is. Zo worden op een effectieve manier de spanning en stress van het werken op een harde ondergrond verminderd. Hoe minder energie je verbruikt, hoe minder snel je moe wordt.
Stop&Go Zone
Stop&Go Zone
GRIPFORC E zolen, zowel de DUO en Easy Twist overtreffen zelfs de hoogste sliptest-normen. Het honingraatontwerp aan neus en hak biedt maximale grip en stabiliteit bij het plaatsen van de voet en de afzet, waardoor de gewrichten minder worden belast.
Climbing Control Zone
Climbing Control Zone
Specifiek ontworpen ribbels, optimaal geplaatst en geconstrueerd voor maximale grip en stabiliteit bij het beklimmen van ladders.
Ontworpen om puin en aarde los te laten
ONTWORPEN OM AARDE EN PUIN LOS TE LATEN
Brede conische groeven in het zoolprofiel verbeteren het vermogen om aarde en vuil los te laten tijdens dagelijks gebruik. Als je uit de modderige velden komt, zul je de modder niet mee naar huis nemen.