Nieuw in assortiment: Orthopedische veligheidsschoen

8 september 2016
De slogan van Emma luidt: ’Safety for Everybody’. Bij Emma Betekent ‘Everybody’ daadwerkelijk ‘iedereen’, ook als het gaat om een relatief klein aantal personen dat aangewezen is op een gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoen.

Een volledig ISO gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoen (volgens de Europese norm EN ISO 20345:2011).

Deze speciale (en mede daardoor dure) schoen had Emma nog niet in haar assortiment. Maar sinds kort wel. Zelf maken we deze schoen niet als compleet product, wel leveren we veel eigen materialen (leer, zoolrubber, binnenzolen, voering, ogen, etc.). Het orthopedische vakwerk laten we over aan externe specialisten.
Meteen ook al goed nieuws: de eerste orders voor deze schoen, voorzien van het Emma-label, hebben we al binnen. De markt voor deze speciale schoen is overigens niet zo groot, het gaat in Nederland om zo’n 1 procent van de mensen die veiligheidsschoenen (moeten) dragen. Ter verduidelijking: in circa 90 procent voldoet een veiligheidsschoen in twee tot drie wijdtematen (die heeft Emma uiteraard). Voor 9 procent is een kleine tot middelmatige aanpassing gewenst, vaak middels een aangepaste steunzool (ook díé schoen heeft Emma). Bij die resterende één procent is er de noodzaak om een volledig gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoen aan te laten meten. En ook die schoen kan Emma nu leveren. Safety for Everybody, zoals reeds gezegd…

Als je meer wilt weten over deze volledig ISO gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoen met Emma-label, onze afdeling Marketing heeft er een 7 minuten durend filmpje over gemaakt.
Klik op de link https://vimeo.com/169987954

Meer over orthopedie

  

   

1 SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN
1 SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN
EXTRA RUIMTE EN VERHOOGDE VEILIGHEIDSNEUS

Sommige dragers van veiligheidsschoenen hebben behoefte aan een aangepaste inlegzool. In onze reguliere schoenen kan daardoor een ruimteprobleem ontstaan. Daarom hebben wij de Comodius en Constans ontwikkeld.
Beide schoenen zijn voorzien van extra ruimte en een verhoogde veiligheidsneus. Zo kan er zonder problemen gewerkt worden met een aangepaste inlegzool. De Comodius en Constans zijn schoenen uit de S3 veiligheidsklasse en afgewerkt met een hoge kwaliteit volnerf leren bovenwerk en een Nappaleer voering. Beide schoenen voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen. De Comodius en Constans zijn onderdeel van het assortiment van EMMA en kunnen via onze dealers worden besteld.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BREDE VOETEN
2. OEDEEM IN VOETEN
3. HAMERTENEN
4. KLAUWTENEN
2 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN AF FABRIEK
2 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN AF FABRIEK
19 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN

Soms zijn semi-orthopedische aanpassingen van onze schoenen uit het basisassortiment noodzakelijk voor een perfecte ondersteuning en draagcomfort. Dergelijke aanpassingen kan EMMA in de eigen fabriek uitvoeren.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BEENVERKORTINGEN
2. HAGLUNDSE EXOSTOSE
3. EXOSTOSE DORSUM
4. LICHT HALLUX VALGUS
5. HALLUX LIMITUS/ RIGIDUS
3 STEUNZOLEN/ SUPPLEMENTEN
3 STEUNZOLEN/ SUPPLEMENTEN
Als semi-orthopedische aanpassingen geen oplossing bieden is een op maat gemaakte steunzool een prima alternatief. Hiervoor wordt doorverwezen naar een podotherapeut of orthopeed die deze steunzolen opmeet en produceert. In het verleden maakten zij gebruik van hun eigen materialen waardoor bij gebruik in een EMMA veiligheidsschoen deze niet gecertificeerd was.
EMMA geeft nu de podotherapeut en orthopeed de mogelijkheid om gebruik te maken van de EMMA HYDRO-TEC® ORTHO COVER om zo, gezamenlijk met een EMMA veiligheidsschoen, toch een gecertificeerde oplossing aan te kunnen bieden.

GECERTIFICEERD CONFORM DE EUROPASE NORM EN ISO 20345:2011

GESCHIKT BIJ O.A.
1. VOORVOETKLACHTEN/ METATARSALGIE
2. HIELSPOOR/ FASCIITIS PLANTARIS
3. LICHTCOMPLEXE STANDSAFWIJKINGEN VAN DE VOET
4. MORTONSE NEURALGIE
5. SESAMOÏDITIS
 4 GECERTIFICEERDE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN VOLGENS FLEXIBELE MAAKWIJZE
4 GECERTIFICEERDE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN VOLGENS FLEXIBELE MAAKWIJZE
DE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOEN MET EEN IDEALE PASVORM ZONDER CONCESSIES

Als met semi-orthopedische aanpassingen en/ of steunzolen niet het gewenste effect bereikt kan worden dan levert EMMA hiervoor nu een nieuw alternatief: gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoenen volgens flexibele maakwijze. Wij maken hiermee ons motto S”safety for everybody” waar; met deze oplossing is het voor iedereen mogelijk om een gecertificeerde veiligheidsschoen te dragen.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BIJZONDERE VOETVORMEN EN VOLUMES WELKE NIET PASSEN IN DE SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOEN
2. ENKELARTROSE
3. VOETHEFFERS PARESE
4. BEENLENGTEVERSCHILLEN GROTER DAN 2 CM
5. BEDREIGDE VOETEN DOOR DIABETES MELLITUS OF REUMATOÏDE ARTRITIS