Sustainability Report 2018

4 april 2018
EMMA Safety Footwear Sustainability Report 2018.
Dit is, om meerdere redenen, geen ‘gewoon’ jaarverslag. Het is namelijk ook het verhaal over de ontstaansgeschiedenis en de duurzame bedrijfsvisie van een bijzonder bedrijf, EMMA Safety Footwear.

Vul onderaan deze pagina uw e-mailadres in en download EMMA's Sustainability Report 2018.

Tientallen mijnwerkers die destijds door een ongeluk in de Zuid-Limburgse steenkolenmijnen invalide waren geraakt, konden dankzij EMMA (1931) toch aan het werk blijven. Bij EMMA, sinds 2013 een geprivatiseerde onderneming, zijn we er trots op dat ons bedrijf ooit de eerste Sociale Werkvoorziening van Nederland was. NRC Handelsblad vatte dat op 23 augustus 2018 als volgt samen: “Deze wereld leeft steeds meer voor winnaars. Maar hier weet een bedrijf met een groot sociaal hart met zogenaamde ‘verliezers’ zwarte cijfers te schrijven en te groeien.” EMMA is, anno nu, óók het verhaal over een bedrijf dat voorop loopt als het om duurzaamheid gaat.

Maar wat is duurzaam? Wij controleren alvast hoogstpersoonlijk welke handen meewerken aan de fabricage van onze producten, waar ook ter wereld – lees de persoonlijke ervaringen in dit Duurzaamheidverslag dat de facto het relaas is over een ‘reis’ die EMMA aan het maken is, een reis die o.a. moet leiden tot een transparant productieproces en een circulaire economie. Een reis die we graag met anderen willen maken, sterker nog, móéten maken. De door EMMA in gang gezette beweging – www.thepositivefootprint.com - krijgt steeds meer volgers. EMMA is óók het verhaal over de onderneming die in 2018 een nieuw, energieneutraal bedrijfscomplex in Kerkrade betrok en, last but not least, de eerste circulaire veiligheidsschoen ter wereld lanceerde! Eind 2019 zal EMMA’s complete collectie 100% circulair zijn. Waaróm dat moet, leggen we, stap voor stap, uit aan alle medewerkers van EMMA. Want duurzaamheid kan niet zonder draagvlak.

Wat duurzaamheid betreft hebben we met z’n allen nog een lange (symbolische) reis te maken. Maar we zijn gelukkig wel al een klein eindje op weg. In dit Duurzaamheidverslag hebben wij, en voor u in het bijzonder, een aantal reeds gezette voetstappen binnen onze branche in kaart gebracht die een positieve impact hebben op mens en planeet. Wij komen/blijven in dit verband graag met u in contact. Want elke stap telt.


EMMA SAFETY FOOTWEAR: SUSTAINABILITY REPORT 2018

Vul uw e-mailadres in en download EMMA's Sustainability Report 2018.