Vakblad Orthopedische techniek Safety For Everybody

15 juni 2016
Vakblad Orthopedische Techniek: Safety For Everybody. Emma Safety Footwear is er klaar voor om per direct een bijzonder assortiment naar de markt te brengen: ISO gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoenen.

DE ORTHOPEDISCH SCHOENTECHNICUS HÉÉFT EN HOUDT DE LEAD

Het betreft een volledig gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoen volgens de Europese norm EN ISO 20345:2011. Daarbij dient vermeld te worden dat het bedrijf geen contacten onderhoudt met de eindgebruiker. “Wij fungeren als aanbieder op de markt. Het is de orthopedisch schoentechnicus die de contacten onderhoudt. Samen met partners maken wij het merk beschikbaar voor iedereen”, zegt product development manager Ronny van der Wegen.

“Het produceren van een orthopedische schoen is een vak apart, net als het vervaardigen van een veiligheidsschoen”, aldus Van der Wegen. “De uitdaging was om het beste van twee werelden samen te brengen waarbij er gekozen is voor een flexibele maakwijze.”

Artikel uit Vakblad Orthopedische Techniek editie juni 2016


www.nvos-orthobanda.nl

Lees hier het hele artikel

1 SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN
1 SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN
EXTRA RUIMTE EN VERHOOGDE VEILIGHEIDSNEUS

Sommige dragers van veiligheidsschoenen hebben behoefte aan een aangepaste inlegzool. In onze reguliere schoenen kan daardoor een ruimteprobleem ontstaan. Daarom hebben wij de Comodius en Constans ontwikkeld.
Beide schoenen zijn voorzien van extra ruimte en een verhoogde veiligheidsneus. Zo kan er zonder problemen gewerkt worden met een aangepaste inlegzool. De Comodius en Constans zijn schoenen uit de S3 veiligheidsklasse en afgewerkt met een hoge kwaliteit volnerf leren bovenwerk en een Nappaleer voering. Beide schoenen voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen. De Comodius en Constans zijn onderdeel van het assortiment van EMMA en kunnen via onze dealers worden besteld.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BREDE VOETEN
2. OEDEEM IN VOETEN
3. HAMERTENEN
4. KLAUWTENEN
2 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN AF FABRIEK
2 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN AF FABRIEK
19 SEMI-ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN

Soms zijn semi-orthopedische aanpassingen van onze schoenen uit het basisassortiment noodzakelijk voor een perfecte ondersteuning en draagcomfort. Dergelijke aanpassingen kan EMMA in de eigen fabriek uitvoeren.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BEENVERKORTINGEN
2. HAGLUNDSE EXOSTOSE
3. EXOSTOSE DORSUM
4. LICHT HALLUX VALGUS
5. HALLUX LIMITUS/ RIGIDUS
3 STEUNZOLEN/ SUPPLEMENTEN
3 STEUNZOLEN/ SUPPLEMENTEN
Als semi-orthopedische aanpassingen geen oplossing bieden is een op maat gemaakte steunzool een prima alternatief. Hiervoor wordt doorverwezen naar een podotherapeut of orthopeed die deze steunzolen opmeet en produceert. In het verleden maakten zij gebruik van hun eigen materialen waardoor bij gebruik in een EMMA veiligheidsschoen deze niet gecertificeerd was.
EMMA geeft nu de podotherapeut en orthopeed de mogelijkheid om gebruik te maken van de EMMA HYDRO-TEC® ORTHO COVER om zo, gezamenlijk met een EMMA veiligheidsschoen, toch een gecertificeerde oplossing aan te kunnen bieden.

GECERTIFICEERD CONFORM DE EUROPASE NORM EN ISO 20345:2011

GESCHIKT BIJ O.A.
1. VOORVOETKLACHTEN/ METATARSALGIE
2. HIELSPOOR/ FASCIITIS PLANTARIS
3. LICHTCOMPLEXE STANDSAFWIJKINGEN VAN DE VOET
4. MORTONSE NEURALGIE
5. SESAMOÏDITIS
 4 GECERTIFICEERDE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN VOLGENS FLEXIBELE MAAKWIJZE
4 GECERTIFICEERDE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOENEN VOLGENS FLEXIBELE MAAKWIJZE
DE ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOEN MET EEN IDEALE PASVORM ZONDER CONCESSIES

Als met semi-orthopedische aanpassingen en/ of steunzolen niet het gewenste effect bereikt kan worden dan levert EMMA hiervoor nu een nieuw alternatief: gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoenen volgens flexibele maakwijze. Wij maken hiermee ons motto S”safety for everybody” waar; met deze oplossing is het voor iedereen mogelijk om een gecertificeerde veiligheidsschoen te dragen.

GESCHIKT BIJ O.A.
1. BIJZONDERE VOETVORMEN EN VOLUMES WELKE NIET PASSEN IN DE SEMI-ORTHOPEDISCHE VEILIGHEIDSSCHOEN
2. ENKELARTROSE
3. VOETHEFFERS PARESE
4. BEENLENGTEVERSCHILLEN GROTER DAN 2 CM
5. BEDREIGDE VOETEN DOOR DIABETES MELLITUS OF REUMATOÏDE ARTRITIS