Musicalster Suzan Seegers schittert in theaterproductie Emma

9 maart 2018
Musicalster Suzan Seegers schittert in theaterproductie Emma.
Het theaterstuk vindt plaats in de Emma schoenfabriek in Brunssum en gaat over een dag uit het leven van de werknemers van de schoenfabriek.

Het Fonds Sociale Instellingen bestaat honderd jaar. Dat viert FSI met een spectaculaire theatervoorstelling tijdens Cultura Nova 2018. Met hoofdrollen voor musicalster Suzan Seegers (Op zoek naar Evita, Les Misérables, My Fair Lady) en een 87-jarige: veiligheidsschoenenfabriek Emma, opgericht in 1931 en in 2018 wereldwijd actief. 

Het theaterstuk vindt plaats in de Emma schoenfabriek in Brunssum. 
Theaterstuk Emma gaat over een dag uit het leven van de werknemers van de schoenfabriek. Een dag die ogenschijnlijk normaal begint. Maar dankzij de inmenging van de acteurs van Toneelgroep Maastricht, de samenzang van de schoenmakers van de Emmafabriek én de komst van een fanfare en gardedansers, groeit deze bedrieglijk gewone dag uit tot een heel bijzondere.

Artistiek leider Servé Hermans tekent voor de regie en brengt de medewerkers van de Emma schoenfabriek, acteurs van Toneelgroep Maastricht, een fanfare en gardedansers samen voor een unieke, muzikale theaterproductie.

Vandaag is de poster gepresenteerd, met daarop Suzan Seegers en Arno Kikken, één van Emma’s vakmensen. De première vindt plaats op zaterdag 25 augustus en is aansluitend te zien t/m 2 september 2018 (alle dagen om 20.00 uur). De kaartverkoop (€ 20,00) is vandaag gestart. ’Emma’ is een voorstelling van Toneelgroep Maastricht in coproductie met FSI, Emma Safety Shoes, Cultura Nova en IBA Parkstad (www.toneelgroepmaastricht.nl)

Foto: Stephan Vanfleteren