Nyckeln är en jämn distribution av kroppsvikten mellan den främre och bakre delen av foten. Våra skor är utformade för att kontrollera fotens position och maximera kontakten med golvet, vilket förbättrar din allmänna balans.

GÅENDE BALANS

Efter omfattande forskning där vi har undersökt tusentals olika fötter har vi kommit fram till var de viktigaste tryckpunkterna i foten finns. Den här kunskapen har vi applicerat på att skapa och ständigt förbättra vår suldesign. Olika Emma-sulor ger olika typer av fäste för många olika arbetsmiljöer utomhus och inomhus. Men oavsett hur ytan ser ut optimerar de alla kontakten mellan golvet och skon. Det är detta vi kallar att uppnå "den perfekta balansen" – den punkt då rörelse kräver minsta möjliga ansträngning. Tillverkningen av Emma-skor är utformad för att minska pronationen (fotens vridande/vändande rörelse). För mycket rörelse eller pronation kan skapa obehag, värk, knäproblem och till och med smärta i nedre delen av ryggen. Optimal fotplacering krävs oavsett om skons bärare går eller står under långa perioder. Skosulan ger komfort och stöd under foten och returnerar energi där den behövs som mest.

FOTENS TRYCKPUNKTER
FOTENS TRYCKPUNKTER
Kroppsvikten ska fördelas jämnt mellan fotens främre och bakre del och maximera kontakten med golvet – vilket förbättrar din allmänna balans. Tack vara omfattande forskning har vi sett till att våra sulor stöttar fotens viktigaste tryck- och kontaktpunkter både inomhus och utomhus.
SKAFTTILLVERKNING OCH STABILITET FÖR MITTEN AV FOTEN
SKAFTTILLVERKNING OCH STABILITET FÖR MITTEN AV FOTEN
Robusta skoskaft ger utmärkt valvstöd och komfort under flera timmars användning. Större stabilitet i området precis efter hälen skapar optimal torsionskontroll, vilket minskar trötthet – vi kallar detta stabilitet för mitten av foten.
OPTIMAL KOMPRESSION
OPTIMAL KOMPRESSION
Dämpning och tillverkning skapar optimal stötabsorbering och energireturnering till viktiga zoner i foten, vilket håller dig på tå längre.
BREDD
BREDD
Efter att ha studerat fotens anatomi, inklusive hälen och tårna, i åratal garanterar vi den mest bekväma passformen och optimal balans för alla fotens storlekar, former, längder och bredder.
LÄDRETS TJOCKLEK
LÄDRETS TJOCKLEK
Tjockare läder ger inte efter enkelt i skaftet eller rör sig åt vänster eller höger – ens om det utsätts för tryck. Med en tjocklek på 2,2 mm är Emma-skor extremt starka, stöttande och gör användarens balans perfekt.

STÅENDE BALANS

Dina fötter bär hela din kroppsvikt när du går eller står. Eftersom din kropp arbetar mot gravitationen skapar detta spänningar i dina fötter och ben. Detta kan leda till problem med muskler och cirkulation om inte dina skor/kängor är anatomiskt utformade för att fördela din vikt. Ett starkt skaft garanterar att innerskon inte sjunker under tryck och fortsätter stötta och öka energin medan den används. En bredare "tålåda" på skons spets är avsedd att ta hand om den svällning av foten som kan uppstå mot slutet av arbetsdagen.

Utöver modeller med olika design tillhandahåller EMMA också skyddsskor för dagens generation. Fräscha färger, moderna modeller och framför allt en hög komfortnivå och optimal säkerhet garanterar en modern skyddssko i toppkvalitet.