Circulaire collectie -S3- Extremely Safe.

18 augustus 2018
EEN BELANGRIJKE STAP VOORUIT: DE EERSTE CIRCULAIRE VEILIGHEIDSSCHOENEN TER WERELD!
Als voorloper in innovatie nemen we onze verantwoordelijkheid.

De afgelopen jaren hebben we heel hard gewerkt aan de ontwikkeling van veiligheidsschoenen die niet alleen nóg veiliger zijn, maar ook volledig circulair. Met succes! We zijn erin geslaagd de eerste circulaire Veiligheidsschoenen ter wereld te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat ze volledig te recyclen zijn en alle grondstoffen 100% worden hergebruikt. Bijvoorbeeld in meubels, bouwmaterialen én in nieuwe veiligheidsschoenen.

EMMA’s collectie 100% circulair!

We did it! De teller staat op 100%: alle schoenen worden vanaf nu 100% circulair geproduceerd.Wat was het een spannend jaar. Wat hebben we veel obstakels overwonnen. Nu zijn we blij, want alle materialen en grondstoffen die EMMA en haar leveranciers gebruiken in de EMMA schoenen zijn in kaart gebracht en geregistreerd.En alle materialen in alle EMMA schoenen zijn nu veilig voor het milieu en herbruikbaar in een volgende gebruikstoepassing. Uiteraard houdt onze reis hier niet op. Ook in 2020 zullen wij weer stappen zetten in de richting van onze positive footprint.


VEILIGHEID EERST, WAT DE TOEKOMST OOK BRENGT

Emma Safety Footwear loopt al meer dan 85 jaar voorop in de ontwikkeling van veiligheidsschoenen.

Nu de wereld sneller verandert dan ooit, hebben wij onze organisatie daarop aangepast. Dit stelt ons in staat om vandaag al oplossingen te brengen voor de werkomstandigheden van morgen. Wat de toekomst ook brengt, wij zorgen ervoor dat jij en je collega’s er veilig in kunnen rondlopen.

We werken elke dag keihard om veiligheidsschoenen beter te maken. Veiliger en comfortabeler. Duurzamer en steeds meer samen met onze gebruikers. Altijd op zoek naar meerwaarde.

Bekijk de folder


DE VIJF BASISPRINCIPES VAN EMMA

CONTINUOUS IMPROVEMENT
Altijd blijven leren en verbeteren

NEW TECHNOLOGY
De nieuwste technologie toepassen

CUSTOMER INVOLVEMENT
Maatwerkoplossingen via data-analyse en co-creatie

EVER-CHANGING WORLD
Veiligheidsschoenen voor een wereld in verandering

CIRCULAR ECONOMY
Nu verkrijgbaar: de eerste volledig circulaire veiligheidsschoenen ter wereld.


NIEUWE CIRCULAIRE LIJN VAN EMMA

Naast de Amazone hebben we nog vijf volledig circulaire veiligheidsschoenen in ons assortiment, allemaal in de categorie S3. Hierbinnen heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen. 

We did it! De teller staat op 100%: alle schoenen worden vanaf nu 100% circulair geproduceerd.


EMMA APP : INNOVATIE GAAT ALTIJD DOOR

IEDEREEN Z’N EIGEN EMMA
Elk paar EMMA veiligheidsschoenen is voorzien van een unieke QR-code. Dat geeft ons de mogelijkheid om elk paar schoenen te koppelen aan de gebruiker en dat maakt de weg vrij voor nieuwe services en informatievoorziening. Als de gebruiker de QR-code scant met de speciale EMMA app verschijnt er nu al een materiaalpaspoort met een overzicht van alle materialen die in de schoen zijn gebruikt. Al deze materialen zijn gekozen om hun lange levensduur en veiligheid voor het milieu. Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald. Zo grijpt denken over veiligheid en duurzaamheid in elkaar. Beide aspecten versterken elkaar juist op weg naar een steeds weer betere veiligheidsschoen.

Check je schoen.
Met de EMMA Safety Footwear QR scanner applicatie is het mogelijk de QR codes in de circulaire schoenen te scannen om uitgebreide informatie over de schoen te krijgen. Zo is er een materiaalpaspoort en een overzicht van de technische specificaties.


REVERSE LOGISTICS - HOW WE MAKE CIRCULAR WORK FOR YOU

Samen met onze ketenpartners zorgen we voor een serviceapparaat dat voorziet in een zorgeloze retourlogistiek. Alle grondstoffen beginnen aan een volgend leven. Zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen.


100% CIRCULAIRE VEILIGHEIDSSCHOEN
100% CIRCULAIRE VEILIGHEIDSSCHOEN
Na een periode van intensief onderzoek lanceerde EMMA Safety Footwear in maart 2018 haar volgende generatie veiligheidsschoenen: veiliger, comfortabeler én 100% circulair. De eerste zes circulaire modellen zijn reeds verkrijgbaar. In 2019 is onze totale safety shoe collectie circulair. Alle schoenen zijn dan tevens voorzien van een materiaalpaspoort en een serviceapparaat dat zorgt voor een zorgeloze retourlogistiek.
CHECK JE SCHOEN
CHECK JE SCHOEN
Elke circulaire veiligheidsschoen heeft een eigen Paspoort.
We weten precies wat de exacte samenstelling is. Zo kunnen we gecertificeerd, gerecyled en duurzaam materiaal gebruiken waarvan we de herkomst kennen.

Met een QR-code kun je de schoen scannen. Je wordt dan naar de website gelinkt en via het materialen paspoort van het artikel (juni 2022) zie je precies welke materialen erin verwerkt zijn. Al deze materialen zijn gekozen om hun lange levensduur en voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bekend.
CIRCULAIRE ECONOMIE
CIRCULAIRE ECONOMIE
Retourlogistiek is een essentieel onderdeel van de circulaire economie, omdat er anders geen hergebruik van materialen plaats kan vinden. In samenwerking met onze partner COFA zorgen wij ervoor dat de producten bij ons terugkomen en dat de grondstoffen worden gerecycled naar een meest hoogwaardige volgende gebruikstoepassing. Het gaat hierbij om onze nieuw ontwikkelde, circulaire schoenen, maar ook om bestaande, niet-circulaire producten.
RETOURLOGISTIEK
RETOURLOGISTIEK
Om gebruik te maken van de retourlogistiek sluit u een contract af met COFA. De facturering voor de retourlogistiek geschiedt ook direct vanuit COFA. In overleg met COFA worden cages en/of plunjezakken op de door de u gewenste locatie geplaatst, waarin u de gebruikte producten kunt verzamelen. Nadat COFA de goederen bij u opgehaald heeft zorgt COFA voor de ontmanteling van de schoenen, met behulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarna zorgen wij voor een volgende bestemming van alle gebruikte materialen!
WAT BETEKENT CIRCULAIRE PRODUCTIE VOOR EMMA?
WAT BETEKENT CIRCULAIRE PRODUCTIE VOOR EMMA?
• Elke circulaire schoen heeft een materiaalpaspoort.
• De materialen in de schoen zijn gekozen om hun lange gebruiksduur.
• Alle grondstoffen worden hergebruikt.
• Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald.
• Alle schoenen worden uniek identificeerbaar om ze te kunnen volgen door de keten heen.
• Er wordt ook reeds gerecycled materiaal toegevoegd aan de schoenen.
Op dit moment is de binnenzool van 70% gerecycled materiaal gemaakt en ook de veters zijn gemaakt van gebruikte PET-flessen, die opnieuw gerecycled worden na gebruik.