VEILIGHEID EERST, OP DE VOET GEVOLGD DOOR DUURZAAMHEID.

Wij willen alleen nog maar een positieve indruk achterlaten op mens en planeet. We streven ernaar de planeet beter achterlaten dan hoe we haar gekregen hebben. Daarom ondernemen wij op basis van de principes van de circulaire economie. Concreet betekent dit voor EMMA Safety Footwear de vermijding van de inzet van (primaire) grondstoffen, vermijding van energiegebruik en CO2-emissies, de herwinning van grondstoffen en de toepassing van gerecycled materiaal in nieuwe producten. In 2019 zal onze collectie geheel volgens deze principes geproduceerd zijn.

Daarnaast zorgen we voor goede arbeidsomstandigheden, door onze hele keten heen. Voor ons is het vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan een veilige werkomgeving bij onze klanten en aan de duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid van onze medewerkers. Al vanaf de oprichting in 1931 creëert EMMA Safety Footwear positieve sociale impact door te kiezen voor diversiteit en inclusiviteit in haar organisatie. Momenteel werken er meer dan 100 mensen bij EMMA Safety Footwear met een afstand tot de arbeidsmarkt. EMMA Safety Footwear biedt haar personeel de kans om talenten te benutten en zich persoonlijk te ontplooien. Er wordt niet alleen gekeken naar de arbeidsomstandigheden in Nederland. We zien er ook op toe dat de leveranciers en de ketenpartners een veilige omgeving bieden aan de mensen die dagelijks aan de EMMA schoenen werken.

Circulair ondernemen is voor ons bedrijf niet alleen een andere manier van produceren, het is ook een andere manier van denken: we hebben te maken met een systeemverandering. We zien deze transitie als een reis, waarbij we ons laten inspireren en motiveren door de positieve stappen die we zetten.

100% CIRCULAIRE VEILIGHEIDSSCHOEN
100% CIRCULAIRE VEILIGHEIDSSCHOEN
Na een periode van intensief onderzoek lanceerde EMMA Safety Footwear in maart 2018 haar volgende generatie veiligheidsschoenen: veiliger, comfortabeler én 100% circulair. De eerste zes circulaire modellen zijn reeds verkrijgbaar. In 2019 is onze totale safety shoe collectie circulair. Alle schoenen zijn dan tevens voorzien van een materiaalpaspoort en een serviceapparaat dat zorgt voor een zorgeloze retourlogistiek.
CHECK JE SCHOEN
CHECK JE SCHOEN
Elke circulaire veiligheidsschoen van EMMA bevat een QR-code. Scan deze met de speciale EMMA app en je ziet precies welke materialen erin verwerkt zijn. Een materiaalpaspoort maakt hergebruik overzichtelijk. Al deze materialen zijn gekozen om hun lange levensduur en voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bekend.
Door de producten een identiteit te geven, kunnen we de materialen in de juiste stromen laten verwerken na gebruik. Ook kun je het materialenpaspoort via de EMMA app makkelijk delen met partners en klanten om de eigenschappen van het product duidelijk te maken.
CIRCULAIRE ECONOMIE
CIRCULAIRE ECONOMIE
Retourlogistiek is een essentieel onderdeel van de circulaire economie, omdat er anders geen hergebruik van materialen plaats kan vinden. In samenwerking met onze partner COFA zorgen wij ervoor dat de producten bij ons terugkomen en dat de grondstoffen worden gerecycled naar een meest hoogwaardige volgende gebruikstoepassing. Het gaat hierbij om onze nieuw ontwikkelde, circulaire schoenen, maar ook om bestaande, niet-circulaire producten.
RETOURLOGISTIEK
RETOURLOGISTIEK
Om gebruik te maken van de retourlogistiek sluit u een contract af met COFA. De facturering voor de retourlogistiek geschiedt ook direct vanuit COFA. In overleg met COFA worden cages en/of plunjezakken op de door de u gewenste locatie geplaatst, waarin u de gebruikte producten kunt verzamelen. Nadat COFA de goederen bij u opgehaald heeft zorgt COFA voor de ontmanteling van de schoenen, met behulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarna zorgen wij voor een volgende bestemming van alle gebruikte materialen!
WAT BETEKENT CIRCULAIRE PRODUCTIE VOOR EMMA?
WAT BETEKENT CIRCULAIRE PRODUCTIE VOOR EMMA?
• Elke circulaire schoen heeft een materiaalpaspoort.
• De materialen in de schoen zijn gekozen om hun lange gebruiksduur.
• Alle grondstoffen worden hergebruikt.
• Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald.
• Alle schoenen worden uniek identificeerbaar om ze te kunnen volgen door de keten heen.
• Er wordt ook reeds gerecycled materiaal toegevoegd aan de schoenen.
Op dit moment is de binnenzool van 70% gerecycled materiaal gemaakt en ook de veters zijn gemaakt van gebruikte PET-flessen, die opnieuw gerecycled worden na gebruik.