SÄKERHETEN FÖRST, FÖLJT AV HÅLLBARHET.

VAD INNEBÄR CIRKULÄR TILLVERKNING FÖR EMMA?

  • Helt cirkulär tillverkning hos EMMA Safety Footwear innebär bland annat:
  • Varje cirkulär sko har sitt eget materialpass.
  • Materialen i skon har valts baserat på deras användningslivslängd.
  • Alla råmaterial återanvänds.
  • Varje material har en känd framtida tillämpning.
  • Alla skor identifieras individuellt för att kunna spåra dem genom kedjan.

Vi vill bara lämna ett positivt fotavtryck. Vi strävar efter att lämna planeten i ett bättre skick än när vi fick den. Därför gör vi affärer grundat på den cirkulära ekonomins principer. För EMMA innebär detta rent konkret målsättningen att undvika användning av (primära) råmaterial, energi och CO2-utsläpp, återsamlandet av råmaterial och användningen av återvunnet material i nya produkter. Vi använder material som håller längre och garanterar att skon kan plockas isär, på grund av mindre materialanvändning och andra materialkonstruktioner. Allt material vi använder i vår cirkulära kollektion är miljömässigt säkert och återvinningsbart. Alla våra cirkulära skor är PVC-fria. Alla cirkulära skor är också försedda med ett materialpass. Utöver detta strävar vi efter att ha goda arbetsförhållanden genom hela vår kedja.

För oss är det naturligt att bidra till en säker arbetsmiljö för våra kunder och till våra anställdas hållbara utveckling och anställningsbarhet. Sedan EMMA grundades 1931 har vi skapat en positiv social inverkan genom att välja mångfald och inkludering i vår organisation. För närvarande arbetar fler än 100 människor som har ett avstånd till arbetsmarknaden på EMMA. EMMA erbjuder sin personal möjligheten att optimera sina talanger och uppnå personlig utveckling. Det är inte bara arbetsförhållandena i Nederländerna som tas med i beräkningen. Vi jobbar också hårt för att se till att leverantörer och kedjepartner erbjuder en säker omgivning för människor som jobbar med EMMA-skor på daglig basis. Vi är den enda skotillverkaren som skrivit under det nederländska avtalet för hållbara kläder och textilier, varigenom vi arbetar kontinuerligt med frågor som barnarbete, djurrätt, skäliga löner, råmaterial och vatten, kemikalier och energi. Mer information om detta avtal finns på avtalets webbplats.

För vårt företag är cirkulärt entreprenörskap inte bara ett annorlunda sätt att tillverka, utan ett annorlunda sätt att tänka: vi måste hantera en systemförändring. Vi ser den här övergången som en resa, vilket gör oss inspirerade och motiverade av de positiva stegen vi tar.