SIKKERHET FØRST, FULGT AV BÆREKRAFT.

HVA BETYR SIRKULÆR PRODUKSJON FOR EMMA?

  • Fullstendig sirkulær produksjon hos EMMA Safety Footwear betyr, blant annet;
  • Alle sirkulære sko har sine egne materialpass.
  • Materialene i skoene er valgt på grunn av lang og formålstjenlig levetid.
  • Alt råmateriale brukes om igjen.
  • Det er angitt et fremtidig bruksområde for alle materialer.
  • Alle skoene identifiseres hver for seg, slik at de kan spores gjennom hele kjeden.

Vi vil bare legge igjen et positivt fotavtrykk. Vi streber etter å etterlate kloden bedre enn den var. Det er derfor vi driver virksomhet basert på prinsippene i en sirkulær økonomi. For EMMA betyr dette konkret et forsøk på å unngå bruk av (primære) råmaterialer, unngå energibruk og CO2-utslipp, gjenvinning av råmaterialer og bruk av resirkulerte materialer i nye produkter. Vi bruker materialer med lengre levetid og sørger for at skoen kan demonteres, på grunn av mindre materialbruk og andre materialkonstruksjoner. Alle materialene vi bruker i den sirkulære kolleksjonen er miljøvennlige og resirkulerbare. Alle våre sirkulære sko er uten PVC. Alle sirkulære sko er også utstyrt med et materialpass. I tillegg streber vi også etter gode arbeidsforhold i hele kjeden.

For oss er det naturlig å bidra til et trygt arbeidsmiljø for kundene våre, og til den bærekraftige utviklingen og arbeidsevnen til våre ansatte. Helt siden grunnleggelsen i 1931 har EMMA skapt en positiv sosial påvirkning ved å velge mangfold og inkludering i organisasjonen. Mer enn 100 mennesker som jobber hos EMMA står utenfor arbeidsmarkedet. EMMA gir de ansatte muligheten til å optimalisere talentene sine og utvikle seg selv personlig. Arbeidsforholdene i Nederland blir ikke bare tatt hensyn til. Vi jobber også hardt for å sikre at leverandører og kjedepartnere tilbyr et trygt miljø for mennesker som jobber på EMMA-sko til daglig. Vi er den eneste skoprodusenten forpliktet til den nederlandske pakten for bærekraftige klær og tekstiler, der vi fortsetter å jobbe med temaer som barnearbeid, dyrevelferd, minstelønn, råmaterialer og vann, kjemikalier og energi. Mer informasjon om denne pakten kan du finne på pakt-nettstedet.

For selskapet vårt er sirkulær entreprenørskap ikke bare en annerledes måte å produsere på, det er også en annerledes måte å tenke på. Vi må håndtere en systemendring. Vi ser på denne overgangen som en reise, slik at vi er inspirert og motivert av de positive stegene vi tar.