Circular Footwear Alliance

27 Mai  2020
Circular Footwear Alliance setter European Green Deal ut i praksis
EMMA Safety Footwear, Allshoes Footwear og FBBasic har dannet en allianse for sirkulære arbeids- og vernesko

Kerkrade / Alkmaar, Nederland, 27. mai 2020

EMMA Safety Footwear, Allshoes Safety Footwear og FBBasic lanserer nå Circular Footwear Alliance (CFA). En milepæl i sektoren: for første gang slår to konkurrenter seg sammen for et større formål. Sammen vil Allshoes og EMMA være store nok til å få et sirkulært system til å fungere i praksis. Derfor er dette et vippepunkt når det gjelder bruk og gjenbruk av råmaterialer, siden ambisjonen er klar: bevar råmaterialene og få en slutt på avfallet. De første 100 innsamlingsstedene har allerede blitt utstyrt.

Tom Hermans, CEO hos EMMA Safety Footwear: "Det er på tide med en oppskalering. Hvis vi vil realisere en positiv påvirkning, må vi se forbi våre egne neser. Med CFA vil vi inspirere andre til å gjøre det samme, innenfor og utenfor sektoren."

Sirkulær økonomi: fra pilot til daglig praksis
I en sirkulær økonomi vil ikke råmaterialer lenger gå tapt. Alle produkter vil bli utformet på en slik måte at komponentene eller råmaterialene de består av, kan brukes på nytt etter bruk. I det samme eller i andre produkter. Kvaliteten og verdien vil bli bevart og det blir automatisk slutt på avfallet. Det er en rekke sirkulære piloter i like mange sektorer, men i praksis krever en vellykket anvendelse både omfang og organisering. For vernesko betyr grunnleggelsen av Circular Footwear Alliance at begge forutsetningene oppfylles samtidig.

Tilstrekkelig omfang gir positiv påvirkning
Sammen eier EMMA og Allshoes en viktig del av det nederlandske markedet for vernesko. Ved å organisere omvendt logistikk, samt demontering og resirkulering av sko, kan CFA gjenvinne så mye råmaterialer som mulig, og samtidig gjøre dette lønnsomt allerede i dag. På denne måten vil en sirkulær måte å arbeide på bli en mer og mer integrert del av begge selskapene.

Michiel van Kempen, CEO hos Allshoes Safety Footwear: "Bærekraft dreier seg om å bare få det gjort. Mange praktiske saker må arrangeres og organiseres for å sette opp et sirkulært system sammen. Bortsett fra dette er vi fortsatt like store konkurrenter som tidligere, men ved CFA-bordet føler vi begge at: her, sammen, utgjør vi en forskjell for fremtiden."

Les hele meldingen (eget dokument)


 

View the flyer


CFA Flyer EN 

-

-

--