DE DUURZAME COLLECTIE 

Als voorloper in innovatie nemen we onze verantwoordelijkheid.

De afgelopen jaren hebben we heel hard gewerkt aan de ontwikkeling van veiligheidsschoenen die niet alleen nóg veiliger zijn, maar ook duurzamer. Met succes! We  kiezen zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen met een langere gebruiksduur, zodat materialen te recyclen zijn en dat grondstoffen worden hergebruikt in een volgende gebruikstoepassing. Bijvoorbeeld in meubels, isolatiematerialen en in de toekomst, in nieuwe veiligheidsschoenen. Bovendien worden reststromen uit onze eigen productie zoveel mogelijk hergebruikt. Onze leerresten in de productie van de schacht worden verwerkt in mest. De reststromen van onze zolenproductie worden verwerkt in isolatiemateriaal. Wij werken continu aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in onze gehele productieketen.

Wist je dat een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt meewerkt aan elke veiligheidsschoen wat niet ten koste gaat van de kwaliteit?

EMMA produceert al haar  veiligheidsschoenen zo duurzaam mogelijk in haar fabriek in Kerkrade. Ons doel is om zoveel mogelijk materialen in onze veiligheidsschoenen te hergebruiken in andere  producten.

   

Veiligheid eerst, wat de toekomst ook brengt. 

EMMA Safety Footwear loopt al meer dan 90 jaar voorop in de ontwikkeling van veiligheidsschoenen. Nu de wereld sneller verandert dan ooit, hebben wij onze organisatie daarop aangepast. Dit stelt ons in staat om vandaag al oplossingen te brengen voor de werkomstandigheden van morgen. Wat de toekomst ook brengt, wij zorgen ervoor dat jij en je collega’s er veilig in kunnen rondlopen. We werken elke dag keihard om veiligheidsschoenen beter te maken. Veiliger en comfortabeler. Duurzamer en steeds meer samen met onze gebruikers. Altijd op zoek naar meerwaarde.

Alle materialen zijn gekozen om hun lange gebruiksduur en veiligheid voor het milieu. Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald. Zo grijpt denken over veiligheid en duurzaamheid in elkaar. Beide aspecten versterken elkaar juist op weg naar een steeds weer betere veiligheidsschoen.

   
 

Check je schoen

Elk paar EMMA veiligheidsschoenen is voorzien van een unieke QR-code. Als de gebruiker de QR-code scant verschijnt er nu al een webpagina van de schoen met factsheet met een overzicht van alle materialen die in de schoen zijn gebruikt.

Zo grijpt denken over veiligheid en duurzaamheid in elkaar. Beide aspecten versterken elkaar juist op weg naar een steeds weer betere veiligheidsschoen.