DE CIRCULAIRE COLLECTIE

EEN BELANGRIJKE STAP VOORUIT: DE EERSTE CIRCULAIRE VEILIGHEIDSSCHOENEN TER WERELD!

     

  

Als voorloper in innovatie nemen we onze verantwoordelijkheid.

De afgelopen jaren hebben we heel hard gewerkt aan de ontwikkeling van veiligheidsschoenen die niet alleen nóg veiliger zijn, maar ook circulair. Met succes! We zijn erin geslaagd de eerste circulaire veiligheidsschoenen ter wereld te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat we zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen kiezen met een langere gebruiksduur, dat de materialen te recyclen zijn en dat alle grondstoffen worden hergebruikt in een volgende gebruikstoepassing. Bijvoorbeeld in meubels, isolatiematerialen én, hopelijk in de toekomst, in nieuwe veiligheidsschoenen. Bovendien worden reststromen uit onze eigen productie zoveel mogelijk hergebruikt. Onze leerresten in de productie van de schacht worden verwerkt in mest en de reststromen van onze zolenproductie wordt verwerkt in isolatiemateriaal. Bovendien werken wij continu aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in onze gehele productieketen. En wist je dat er bij elk paar schoenen een kwartier aan productie wordt besteed door een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt?

  

Veiligheid eerst, wat de toekomst ook brengt

EMMA Safety Footwear loopt al 90 jaar voorop in de ontwikkeling van veiligheidsschoenen. Nu de wereld sneller verandert dan ooit, hebben wij onze organisatie daarop aangepast. Dit stelt ons in staat om vandaag al oplossingen te brengen voor de werkomstandigheden van morgen. Wat de toekomst ook brengt, wij zorgen ervoor dat jij en je collega’s er veilig in kunnen rondlopen. We werken elke dag keihard om veiligheidsschoenen beter te maken. Veiliger en comfortabeler. Duurzamer en steeds meer samen met onze gebruikers. Altijd op zoek naar meerwaarde.

Alle materialen zijn gekozen om hun lange gebruiksduur en veiligheid voor het milieu. Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald. Zo grijpt denken over veiligheid en duurzaamheid in elkaar. Beide aspecten versterken elkaar juist op weg naar een steeds weer betere veiligheidsschoen.

 

Check je schoen

Met een QR-code scanner is het mogelijk de QR-codes in de circulaire schoenen te scannen om uitgebreide informatie over de schoen te krijgen. Zo is er overzicht van de technische specificaties beschikbaar.